Skip to main content
EkipmanGündem

Gore Bike Wear, ödediğim her kuruşu hak ediyor

Gore Bike Wear ile kışlık bisiklet taytı arayışlarım sırasında tanıştık. Bisiklet virüsünü kaptığım yıllarda (2006), yaz kış yağmur çamur demeden her pazar günü doğada bisiklete binmeye devam etmek için titizlikle rüzgar geçirmeyen, hem sıcak tutan ama terletmeyen, yağmur geçirmeyen ama teri dışarı atan, dayanıklı ama hafif, nefes alabilen malzemeden yapılmış ürünler arıyor ve tek tek hepsini deniyordum. O zaman satın aldığım ürünlerin bir kısmı yıllardır bana eşlik ediyor.

gore-bike-wear-winter-tights

Aradan 12 yıl geçtiğine göre artık Gore Bike Wear markası ile ilgili kullanıcı deneyimimi gönül rahatlığı ile yazabilirim. Sosyal medya hesaplarımdan ve mail yolu ile  kıyafet konusunda tavsiye isteyen okuyucular, bu içerik bir markaya övgü değil, yıllardır her tür koşulda kullandığım kıyafetlerle ilgili bilgilendirme yazısıdır.

Gore Bike Wear – Windstopper Tights

Rüzgar geçirmez, termal ve uzun tayt. Hem kadın hem de erkek modelleri var. Özellikle benim için çok üşüyen kadınlar için hayat kurtarıcı. Çok soğuk havalarda bisiklete binerken bacakların üst kısmına binlerce iğne batırılıyormuş gibi bir his vardır ya, işte o his bu tayı giydiğimde olmuyor. Satın alırken, bir tayta bu kadar para verilir mi diye çok tereddüt etmiştim ancak yıllar boyunca her kış, sıcaklığın sıfır altında olduğu zamanlarda bile bisiklet turlarımızın tadını çıkarmamı sağladı.

gore-bike-wear-windproof-long-tightsEn büyük sınavını Güney Amerika bisiklet turumuz sırasında verdi, yaklaşık dört ay boyunca hemen hemen her gün üzerimdeydi. Hala kullanmaya devam ediyorum ve bir gün kullanılmaz hale geldiğinde hiç düşünmeden gidip yine aynısını alırım.

Gore Windstopper Tights, Fiyatı 150 USD.

Gore Bike Wear – 3/4 Tights

Ilık kış günlerinde, sabah çok erken çıkılan bisiklet turlarında kısa tayt kullansam bile mutlaka dizlerimi rüzgardan ve soğuktan korumak için ‘leg warmer’ dediğimiz dizlik takıyordum. Ancak en iyi dizlik bile bir süre sonra aşağı kaymaya başlıyor ve diz bölgesinde birikip rahatsızlık veriyor.

gore-bike-wear-woman-tights

Ben de ilkbahar ve sonbaharda kullanmak için 3/4 tayt aldım. 3 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Windstopper ve Waterproof özellikleri yok, sadece diz altına kadar uzun, ped kısmı çok rahat bir bisiklet taytı.

Gore 3/4 Tights,  Fiyatı 90 USD

Gore Bike Wear – Short Tights

Bir tane taytım olsun, onunla hem pazar günü yol bisikleti ile 100 km sürüş yapayım, hem dağ bisikleti ile ormanda kullanayım, hem de bir hafta Tuna nehri kıyısında bisikletle seyahat edeyim diyorsanız, işte size kısa tayt.

Yaklaşık dört yıldır kullanıyorum ve bir önceki cümlede söylediklerimin hepsini ve hatta daha fazlasını yaptım. Pedinden, kumaşından, modelinden çok memnunum. Bugüne kadar başka markaların pedli taytlarını da kullandım ve gönül rahatlığı ile Gore’nin pedli taytlarını tavsiye ediyorum.

gore-bike-wear-tights

Gore Short Tights , fiyatı 80 USD

Gore Bike Wear – Windstopper Vest

Fosforlu yelek? Evet! Ev ve iş arası mesafem 15 km (Stava:Pınar Pinzuti). Kocaman sepetli, yaklaşık yirmi kilo ağırlığında şehir bisikleti ile işe gitmeye kalksam yol bir buçuk saat sürer herhalde. İşe yol bisikleti ile gidiyorum ve sabah yola çıktığımda hava sıcaklığı sıfırın altında bir yerlerde ve hava da aydınlanmamış oluyor. Bisikletin üzerinde ön ve arka far olsa bile araçların (kamyonlarla birlikte çevre yolunu kullanıyorum) beni fark etmesi için reflektör malzemeli ürünleri tercih etmeye başladım.

gore-bike-wear-vest

Fosforlu yeşil, sarı ve pembe de tercih ettiğim renkler haline geldi (bunu söylediğime inanamıyorum ama öyle). Buz gibi kış gününde işe giderken incecik teknik bir tşört, üstüne softshell bir windstopper ceket, onun üzerine de işte bu yeleği giyiyorum. Yün, polar vs kullanmıyorum artık çünkü ortalama hız 20km’nin üstüne çıktığında sırtımdaki bilgisayar çantasının da etkisi ile çok terliyorum.

Gore yelek, rüzgar geçirmiyor, cepleri var ve nefes alıp veriyor.

Gore Windstopper Vest, fiyatı 120 USD

Gore-Tex ve Gore Wear

Gore markasının kullandığı dayanıklı Gore-Tex malzemesini  1959 yılında Newark, ABD’de Bill ve Vieve’in evlerinin garajında keşfediyorlar. Bill, PTFE (polymer polytetrafluoroethylene)’nin suyu emmediğini ve çok dayanıklı olduğunu görüyor. Rüzgar ve su geçirmeyen aynı zamanda da nefes alabilen malzeme 1976’da ilk kez ürüne dönüşüyor. 1981’de Nasa astronot kıyafetlerinde Gore-Tex kullanmaya başlıyor. 1990’da Antarktika keşif grubu yine aynı malzemeden yapılmış kıyafetler kullanıyorlar. Gore-Tex malzemesinin kullanıldığı Gore Wear markası outdoor aktivitelerini sevenler için binbir çeşit kıyafet ve aksesuar üretmeye devam ediyor.

Bisikletizm’i tanıyan ve takip edenler, ekipmanlar için test yazısı yayınlamadığımı biliyorlar. Bir ürünü bir kaç gün kullanıp onunla ilgili görüş bildirmenin çok güvenilir olmadığını düşünüyorum. Ancak bir markanın ürününü 5 yıl kullandıktan sonra ürünle ilgili yaşadığım sorun nedeniyle bana ertesi gün ürünün aynısını gönderen Hilleberg Çadır’ın marka olarak müşteri memnuniyetine özen gösterdiğinin de bilinmesi gerektiğini düşünüyorum (Bkz:  Hilleberg çadıra neden bir çuval para verdik). Bisiklet çantalarımı yaklaşık 10 yıl kullandıktan sonra bir veda yazısı yazdım o da burada: Teşekkürler Vaude, Hoşgeldin Ortlieb.

Pınar Pinzuti

Blogger. Aktivist. Filolog ve Pedagog. Bisikletin dünyayı değiştirebileceğine inanıyor. İnandığı şey için ise gece gündüz çalışmayı çok seviyor.

Yorum yaz